Agentura DS – Divadlo Sympatie slaví 10 let své činnosti novou premiérou

Začátkem tohoto kalendářního roku jsme na našich webových stránkách informovali, že letos na podzim oslaví naše divadelní a umělecká agentura  DS desáté výročí svého vzniku a své profesionální umělecké existence. K tomuto kulatému jubileu jsme se rozhodli nastudovat nový večerní titul, který tak rozšíří a obohatí nabídku našeho repertoáru. Pro všechna naše současná večerní představení čerpáme především z dramatické tvorby našich českých osvědčených autorů, jako jsou K. Hoffmann – Vrabčák Edith,  J. Suchý + J. Šlitr – Šest žen Jindřicha VIII, O. Suchý – Ljuba – žena, která ví, anebo v nedávné minulosti P. Dostál + R. Pogoda – Dva na smetišti. Nejinak tomu bude i u naší připravované novinky. Tentokrát nás inspirovala tvorba oblíbené a známé dvojice J. Císler a L. Nekuda. Přičemž první jmenovaný je autorem samotné komedie a od Luďka Nekudy jsme použili a zařadili do příběhu dvě písně, u kterých je autorem textu. Je všeobecně známo, že L. Nekuda byl mistrem krásné češtiny a díky tomu jsou jeho texty vskutku brilantní. Hudebně je pod jeho písněmi podepsán neméně skvělý a invenční J. Císler. Naše divadlo se od svého počátku specializuje a orientuje na komorní hudební inscenace pro večerní publikum, ve kterých se především uplatňuje komediální a muzikální potenciál kmenových herců L. Forétkové a P. Zbožínka. Tentokrát si ke spolupráci přizvali přední členku Moravského divadla v Olomouci paní Vlastu Hartlovou. Přijměte tedy naše pozvání na jedno lázeňské randes-vouz, které začalo slibně a skončilo poměrně nečekaně, i když … vlastně nakonec velmi nadějně. Vždy se dá znovu začít, láska se neptá na věk, láska nám nasazuje růžové BREJLE, láska je slepá, ale krásná a věčná.

Zveme vás na premiéru komedie Jiřího Císlera „Brejle“ aneb „Láska je slepá“, která se uskuteční ve společenském sále lázní Darkov – Hranice v pondělí 11.11.2019 v 15.30 hod. Tento den je nejen svátkem sv. Martina, ale také mezinárodním dnem nezadaných, což naprosto přesně koresponduje s naším příběhem. Přijďte a zadejte se (nebo si?).

K uvádění této inscenace poskytla laskavě všechna licenční práva DILIA a OSA, kterým tímto chceme za jejich vstřícnost a pomoc poděkovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *