Miroslav Horníček – Pavel Dostál – Richard Pogoda: Dva na smetišti

Muzikál Miroslava Horníčka, Pavla Dostála a Richarda Pogody nás přivádí na smetiště. Nikoliv však na smetiště doslovné, ale na smetiště symbolické, na místo, kam jsou odkládáni lidé, kteří třeba nejsou momentálně zapotřebí v pracovním procesu.

A tak se jednoho dne na smetišti ocitá stárnoucí herec, který se nehodil panu řediteli do mladého zdravého dynamického kolektivu. Každý jiný by na jeho místě rezignoval, ale herec se nevzdává. Když na smetišti potká ženskou bytost, která už na hledání důstojného místa na světě rezignovala, rozhodne se jí pomoci terapií divadlem a ze smetiště udělá divadelní scénu. Muzikál plný komických situací dává ve světě, kde „celý svět je scéna a my všichni, muži, ženy, děti, jsme jen herci,“ všem odloženým naději. A tak se díky terapie divadlem s ženské bytosti stane opět žena. A symbolické smetiště divadelní scénou, která nepotřebuje mramor.

Muzikál obsahuje všechno, co voní divadlem. Divadelní a lidskou moudrost a nestárnoucí humor Miroslava Horníčka, bravurně rozvedený Pavlem Dostálem a výbornou muzikou Richarda Pogody. Pod režijní supervizí herečky Moravského divadla v Olomouci Vlasty Hartlové muzikál nastudovali Ludmila Forétková a Jiří Vobecký. Živý hudební doprovod zajistil Jan Kuchař.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *